En sak som är säker är att jag är väldigt tacksam för att jag har de intressen som jag har! Tänk om allt man var intresserad av skulle vara dåligt för en, det skulle ju vara himla jobbigt!

Att jag lägger ner så mycket tid på att hitta nya goda recept på nyttig mat, hitta nya spännande sätt att träna och samtidigt lär mig massor av nya danser hela tiden är ju faktiskt någonting jag varje dag borde vara enormt tacksam över!

Att vara tacksam över att man kan förena nytta med nöje är någonting vi alla vill, men det är inte alla som kan göra det då ”nöje” för många inte alls är nyttigt. Jag tror dock att det är på det viset att de flesta av oss har någonting som är både nyttigt för oss och förnöjsamt, men kanske i skiftande grad.

Jag gillar ju att träna och laga nyttig mat både ensam och med vänner som delar mitt stora hälsointresse, så jag har det definitivt förspänt! Tänk om ingen av mina vänner gillade att leva hälsosamt, då skulle det bli ganska ensamt om dagarna.

Det måste vara väldigt trist om man är ensam i sitt kompisgäng med att gilla nyttig mat, för då blir det nog sådär att man sitter med sin hälsosamma mat vid bordet där kompisarna äter typ hamburgare och pommes. Inte så kul! Det är alltid roligare att kunna dela intresset med andra, oavsett vad det gäller, tycker jag!

Onyttig mat

Sedan jag började upptäcka dans så har jag fått nya kompisar och det är ju kanon! Flera av dem har dansat betydligt längre än vad jag har gjort så jag lär mig någonting nytt från dem hela tiden.

Det är väldigt trevligt att ha vänner som man kan dela erfarenheter med och lära sig nya saker från, tycker jag. Ibland hamnar man i samma gamla mönster med sina vänner och då kan det behövas lite nya kompisar som gör att det blir lite mer dynamisk stämning.

Nu låter det ju som att jag aldrig ”unnar” mig någonting förutom hälsosamt leverne, men det är klart att jag gör det! Jag tycker dock inte om att unna mig genom att proppa mig full av socker och fett, utan jag föredrar att unna mig sådana saker som jag tycker om men som inte helt trasar sönder kroppen. Det är inte för att jag är extrem på något sätt, utan det bara råkar vara så att jag gillar nötter mer än chips, blomkålspizza mer än vanlig ”sladderpizza” och fruktsallad mer än lösgodis.

Det är på det viset att jag har ett flertal vänner som precis har börjar leva mer hälsosamt och de har talat om för mig att allt det där som de tyckte om förr, som godis, snacks, pizza med mera börjar smaka dåligt väldigt snabbt efter det att de bytt livsstil. Det tror jag absolut är sant, men jag kan inte dela med mig av sådan erfarenhet då jag är uppvuxen med hälsosam livsstil.

Det borde ju dock vara en bra morot för alla som vill ändra livsstil att höra sådana saker, för då kanske det är lättare att sluta med onyttig mat? Alltså jag menar att om man får höra från andra att det börjar smaka illa efter ett tag ifrån det så är det kanske lättare att börja byta ut godiset mot nyttigare saker?