Att ha ett intresse som är bra för en och som gör både kropp och knopp glada är det ultimata för vem som helst, eller hur? Tyvärr så är det ju inte alla som har det på det viset, så jag anser mig själv vara väldigt lyckligt lottad då jag är intresserad både av kost och träning, men även dans och att umgås med vänner.

Med dessa intressen täcker man ju liksom in allt som behövs för att man ska må bra då man får både det sociala med vännerna som är bra för det psykiska välmåendet och det som är bra för det fysiska välmåendet genom träning, kost och dans.

Nu vet jag ju att långt ifrån alla har det på det här viset och jag vet också att det är svårt för många att lyckas med att hitta rätt när det kommer till att få ihop sina intressen med att leva hälsosamt. För mig går det som på räls och det får mig ofta att tycka lite synd om dem som verkligen vill leva mer hälsosamt, men som inte klarar av det av en eller annan anledning.

Det finns ju hur mycket tips och råd som helst som man kan ta till sig, men är det inte någonting som känns självklart för en så tar det extremt mycket kraft att ändra livsstil, det vet ju alla som försökt!

Jag som gillar dans tänker ofta på att det borde kunna funka för många som inte är så förtjusta i träning men som ändå vill leva lite mer hälsosamt. Det finns ju ofta en typ av dans man kan tänka sig, även om man kanske inte pallar med de allra tuffaste och mest krävande av danser, eller hur?

Att bugga lite kan ju de flesta klara av och om man tillhör de äldre generationerna så kan man ju dansa loss med bugg till dansbandsmusik, så det borde ju passa!

En gång såg jag ett tv- inslag om ett äldre par som varje dag promenerade runt i lägenheten så att de fick ihop ett par kilometer om dagen, Det var väldigt gulligt och det kan man ju tänka borde passa många som är lite mer av soffliggare!

Detsamma tänker jag gäller maten. Alla tycker väl om åtminstone ett par saker som är nyttiga, eller? Kanske många tycker att rawfood och andra moderna påhitt är lite att ta i, men det går ju att lösa det med lite mer ”omoderna” medel om man inte vill ta del av den nutida hetsen!

Hur svårt kan det vara att byta ut blodiga biffar mot linsbiffar? Att byta ut wienerbröd mot äpplen och feta såser till yoghurtsås? Att sedan piffa till sin sallad så att den innehåller allt annat än vad jag kallar ”salladernas icke-sallad” som består av isbergssallad, tomat, gurka och i vissa fall, om man har väldigt mycket otur, majskorn från konservburk (!). Bort med det och blanda ihop din sallad av andra härligheter som finns i frukt- och grönt avdelningarna i butikerna.

Det finns en helt ny värld därute om du bara vågar lite och du kommer att må så mycket bättre i kroppen när du ger den vad den faktiskt vill ha och vad den går runt på, så var lite snäll mot kroppen! Säkert känner de allra flesta åtminstone någon som kan hjälpa till med lite nya recept så att man kommer igång och om så inte är fallet finns det galet mycket recept att ta del av på nätet!