Jag har ju väldigt svårt att förstå varför det är så många som ser träning och nyttig mat som ett problem som ska lösas, då det för mig är alldeles självklart att man ska ta hand om sig. Det finns ju i och för sig annat som jag är dålig på, men som kommer helt naturligt för andra, så man får ju ha lite överseende och förstå att vi alla är olika.

Bara festa??

Häromdagen läste jag om en tjej som hade ett enda fritidsintresse och det var att festa. Då menar jag inte lite vanligt sådär med ett glas vin till helgen, utan hon verkligen festade järnet hela veckan! Hon var också totalt ointresserad av att ta hand om sig själv, vilket resulterade i att hon åt snabbmat och annat skräp hela tiden.

Jag tänkte när jag läste denna intervju att hennes kropp ju måste må riktigt dåligt och det sa hon också att hon börjat märka av, men hon hade ändå inga som helst planer på att sluta upp med denna typ av liv. Varför, är min enda fråga?

Att ta hand om sig själv handlar ju inte om att ha ett trist liv, utan det handlar om att göra sitt liv så trevligt och behagligt som möjligt. Varför inte dricka en liten juice sprängfylld av nyttigheter lite då och då istället för att pumpa i sig alkohol och dålig mat dagarna i ända? Jag har verkligen jättesvårt att förstå varför man beter sig såhär mot sin kropp, så jag började läsa lite om hur andra har det.

apelsinjuice

Jag insåg ganska snabbt att jag lever i en ganska ”skyddad” värld eftersom mina vänner och bekanta samt min familj alla lever relativt hälsosamt. För mig och min omgivning är det alltså inga som helst konstigheter att leva på det här sättet, utan det är ett bara självklart. Det är alltså inte ens ett val i egentlig mening.

För personer som den tjejen jag läste om handlar det ju dock om någonting helt annat då det är så långt borta från hennes vanliga tillvaro så för henne måste det vara oerhört svårt att se bortom det liv hon lever och istället träna, äta hälsosamt med mera.

Jag älskar ju till exempel att dansa och umgås med vänner precis som den här tjejen, men jag gör det oftast utan alkohol och det är väl det som är den stora skillnaden! Man måste inte dansa för att röra på sig heller, en simpel trappmaskin räcker långt. Jag nämner det eftersom jag personligen köpte en Abilica trappmaskin förra veckan 🙂

Variation förnöjer!

Även hon hade en stor umgängeskrets, men det var på krogen och på nattklubbarna hon träffade dem. Jag träffar mina vänner på gymmet, på långpromenader, på danslektioner och, såklart, ibland på krogen, men inte BARA på krogen!

Jag tänker att det borde vara ganska lätt att få igång ett stort projekt där fler personer börjar leva mer hälsosamt, för så som det är nu blir vi ju bara mer och mer ohälsosamma och det är såklart dåligt på alla sätt och vis.

Mitt tips till den här tjejen och till alla andra som känner igen sig är att börja göra det man tycker är kul men på ett mer hälsosamt sätt. Är man som jag väldigt förtjust i att umgås med vänner så kan man ju börja träffa dem under andra omständigheter än att alltid ses på krogen, till exempel! Börja promenera, ta danslektioner ihop, börja simma och basta efteråt, ja, gör vad som helst förutom att sitta på krogen hela tiden!